Leuke Steden

Weekend Maastricht

Stedentrip Maastricht?

Maastricht is een van de oudste en mooiste steden van Nederland. Een stad met vele gezellige terrasjes en cafe’s veel historische gebouwen. De stad heeft een lange history die ver terug gaat naar de Romeinse tijd.

Lees meer

Bezienswaardigheden Maastricht

Met de erfenis van honderden bezienswaardigheden en monumentale panden is een stedentrip naar Maastricht zeer de moeite waard. Het Vrijthof ligt in het hart van het centrum. Aan dit gezellige stadsplein zijn naast de vele gezellige terrasjes en cafe’s veel historische gebouwen te vinden. Een van de bekendste gebouwen in het centrum van Maastricht is de St.Servaaskerk. Het Bonnefantenmuseum, Natuurhistorisch museum en het Museum Spaans Gouvernement zijn aanraders voor liefhebbers van musea. Het Bourgondische Maastricht kent ook vele gezellige terrasjes en restaurants waar je zowel Franse als streekgerechten op de menukaart vindt.

Sint Servaasbasiliek

Aan het gezellige vrijthof schittert deze basiliek. Bijzonder zijn de vele orgels en klokkenspellen.

Bonnefantenmuseum

In dit museum zijn vele meesterwerken te bewonderen, Dyck, Brueghel, Rubens. De Architect Aldo Rossie heeft het museum ontworpen.

Helpoort

Gebouwd in 1229 en daarmee de oudste stadspoort van Nederland. De poort heeft verschillende functies gehad. Tegenwoordig kunnen er diverse exposities worden bewonderd.

Fort Sint Pieter en Sint Pietersberg

Het fort is gebouwd in 1701 en diende destijds ter bescherming van de stad. Maak een rondleiding door de geschiedenis en bezoek de onder het fort gelegen mergelgrotten. Ooit heeft Napoleon hier doorheen gelopen.

Stadspark

In het stadspark is het goed toeven. Mooie wandelpaden maar ook nog delen van een stadsmuur uit de veertiende eeuw, bastions uit de vijftiende eeuw en standbeelden.


Tips voor hotels in Maastricht