Leuke Steden

Weekend Haarlem

Stedentrip Haarlem

Haarlem is de Hoofdstad van de provincie Noord-Holland. De fraaie monumentale binnenstad biedt bezienswaardigheden zoals het Frans Hals Museum, het Teylers Museumen de Grote Markt. De stad leent zich uitstekend voor een dagje shoppen. Verkozen tot de leukste ‘zelfstandige’ winkelstraat van Nederland is De Kleine Houtstraat. andere gezellige winkelstraten zijn de Grote Houtstraat, Barteljorisstraat Warmoesstraat en de Zijlstraat. Als je zin hebt om even lekker uit te waaien dan sta je vanuit Haarlem binnen een kwartiertje op het strand van Zandvoort.

Lees meer

Binnenstad Haarlem

Haarlem heeft een mooie monumentale binnenstad. Het centrum van de stad heeft een divers aanbod van winkels en ook zijn er veel gezellige terrasjes en restaurants te vinden.

Frans Hals Museum

Het Frans hals Museum is gelegen in het voormalig Oudemannenhuis. De in Antwerpen geboren beroemde schilder Frans Hals verhuisde naar Haarlem en werd daar lid van de plaatselijke schutterij. Uiteindelijk koos hij ervoor om te schilderen en trok weer naar Antwerpen en bestudeerde daar het werk van Antoon van Dijck en Rubens. De werken van Frans Hals zijn te bezichtigen in dit fraaie museum.

Grote Markt

De grote markt is vaak de plek in Haarlem waar gezellige en bijzondere gebeurtenissen worden georganiseerd. Samen met een paar andere belangrijke gebouwen staat op de grote markt het standbeeld van Laurens Janszoon Coster. Velen beschouwen hem als de uitvinder van de Nederlandse boekdrukkunst. Ook bijzonder is de St. Bavokerk. Op het Müllerorgel heeft Mozart wel eens een muziekstuk gespeeld. Het oudste beeld van Haarlem is het beeld van Justitia en bevind zich in het stadhuis.

Teylers Museum

Dit museum ligt in een pand dat tot de top 100 van Unesco monumenten. In het Teylers Museum is de kunstverzameling te bezichtigen van de Nederlandse zakenman en bankier Pieter Teyler van der Hulst. Vooral de wetenschap en kunst trok zijn aandacht. Zijn nalatenschap vertegenwoordigd een enorme waarde en wordt in dit museum tentoongesteld. In het museum zijn onder andere oude natuurkundige instrumenten en zijn tekeningen te bezichtigen van de hand van Michelangelo, Buonarotti en Rembrandt. Het pand op zich en de ovale zaal zijn op zich al een bezoekje waard.

Winkelstraten Haarlem

De Barteljorisstraat, de grote Houtstraat, Zijlstraat zijn de bekende straten van het bekende Monopoly spel. Deze bekende straten en de Warmoesstraat zijn de gezellige winkelstraten van Haarlem. Deze straten in het centrum van de stad heeft een divers aanbod van winkels en ook zijn er veel gezellige terrasjes en restaurants te vinden.


Tips voor hotels in Haarlem