Leuke Steden

Stedentrip Amsterdam

Stedentrip Amsterdam

Amsterdam biedt tal van interessante plekken om te bezoeken zoals het Anne Frank Huis, Rembrandthuis, de Amsterdamse Wallen en het Rijksmuseum. Wie lekker wil shoppen of uitgaan komt in Amsterdam prima aan zijn trekken. De stad heeft een eindeloos aanbod van winkels restaurants en uitgaansgelegenheden. Gelegenheid om te overnachten is ruimschoots aanwezig. Amsterdam heeft verspreid over de stad en omgeving een ruim aanbod van accommodaties. Er zijn veel comfortabele hotels maar ook is het mogelijk om op een camping in de omgeving van Amsterdam te staan of te logeren bij een bed and breakfast.

Lees meer

Grachtengordel

Deze unieke grachtengordel is één van de best bezochte attracties van Nederland en het best te bewonderen met een rondvaartboot. De vier Amsterdamse hoofdgrachten zijn Herengracht, Brouwersgracht, Prinsengracht en Keizersgracht

Bezoek het Anne Frankhuis

Het joodse meisje Anne Frank zat in de tweede wereldoorlog ondergedoken in dit huis. In die periode schreef zij haar werelberoemde dagboek. Sinds 1960 is het huis te opengesteld voor publiek en mag je alles bekijken.

Rembrandthuis

In dit huis heeft Rembrandt tussen 1639 en 1658 gewoond. De opdracht om de Nachtwacht te maken kreeg hij in 1639. Na zijn faillissement verhuisde hij naar een huurhuisje aan de Rozengracht.

Rijksmuseum

Dit museum is een van de grootste en belangrijkste van Nederland. Ruim een miljoen voorwerpen uit de collecties van 17 eeuwse Nederlandse meesters zijn verdeel over zo’n 200 zalen. Ook zijn er collecties van onder andere Italiaanse meesters en Aziatische kunst. Het pronstuk van het museum is ‘de Nachtwacht’.

Amsterdamse wallen

De ‘Red light district’  is de bijnaam van de Amsterdamse wallen. In dit gebied van het oudste deel van Amsterdam doen veel prostituees hun zaken. Sinds 2006 is er jaarlijks een open dag in dit gebied.

Amsterdam is een ideale stad om er voor een dag of weekend tussenuit te gaan. De stad met de grachtengordel biedt vele interessante plekken om te bezoeken


Hotels in Amsterdam