Weekend Den Haag

Stedentrip Den Haag?

Het mooie Den Haag is de stad waar onze regering zetelt en van de volkswijken. De stad biedt volop mogelijkheden om te shoppen, een avondje uit te gaan of een museum te bezoeken.

Lees meer

Bezienswaardigheden in Den Haag

De Royal Tour voert je langs de vele paleizen en andere bezienswaardigheden in het historisch Den Haag. Liefhebbers van musea en kunst galeriën zijn in Den Haag prima op hun plek. De stad biedt een groot aanbod van musea zoals het Mauritshuis, het Gemeentemuseum en Museum de Gevangenpoort. Met de attractieparken Drievliet, Duinrel is er voor de kinderen ook wat te doen. Een bezoek aan het miniatuurdorp Madurodam of het Omniversum is een leuk dagje uit voor jong en oud. Wie de drukte van de stad wil ontvluchten pakt de tram en binnen een half uur kan je lekker uitwaaien in Scheveningen.

Mauritshuis

In het Rijksmuseum Mauritshuis zijn schilderijen te zien uit de 17e en 18e eeuw. Ook zijn er twintig miniatuurtekeningen en beeldhouwwerken te bezichtigen. Prins Willem V van Oranje Nassau was was ooit eigenaar van het oudste gedeelte van de verzameling. Het museum is met een gids te bezoeken.

Haags Historisch museum

Dit museum aan de Korte Vijverberg deed ooit dienst als gebouw van de St. Sebastiaanschutterij. Ook is het een rechtbank geweest en inmiddels dient het als museum. Het gebouw heeft nog altijd de origineel gebleven entree met fraaie bogen en zuilen. In het museum zijn voornamelijk schilderijen en objecten uit de 16e tot en met de 21e eeuw te bezichtigen. Onder andere de poppenhuizen van Jonkvrouwe Lita de Ranitz (1876 – 1960) bevinden zich op de zolder van het museum

Ridderzaal en Binnenhof

In de 13e eeuw werd de Ridderzaal gebouwd. Dit belangrijkste en oudste gebouw op het Binnenhof heeft onder leiding van graaf Willem II dienst gedaan als bestuurscentrum. Nog steeds is het als bestuurscentrum in functie voor de Nederlandse politiek.

Scheveningen

Scheveningen trekt als grootste badplaats van de gemeente Den Haag jaarlijks duizenden bezoekers. Met name het Kurhaus en de levendige boulevard trekt veel bekijks. Ook op zomerse dagen zijn de stranden druk bezocht door lokale en dagjesmensen. Rondom de Oude kerk aan de Keizerstraat bevind zich
het meest historische deel van dit oude vissersdorp. Tevens is dit de drukste winkelstraat.
Paleis Huis ten Bosch – In het Haagse bos ligt het woonverblijf van prinses beatrix. het paleis werd gebouwd in 1645 en diende als zomerverblijf voor Frederik Hendrik en zijn vrouw Amalia van Solms. De dochters van Amalia verkochten het paleis na haar dood aan hun neef Willem III van Oranje.


Tips voor hotels in Den Haag